6 budgettips för ett modernt badrum

Badrummet är ofta det första rummet vi går till när vi vaknar och det sista vi besöker innan vi somnar. Det är där vi gör oss redo för att möta dagen, och där vi fixar oss inför vår välbehövliga skönhetssömn. Därför är det värt att ge ditt badrum den uppmärksamhet det förtjänar.

Bra lampor med bra ljus

Oavsett om du sminkar dig eller bara tvättar av dig så är det viktigt att du har bra ljus i badrummet. Se till att skaffa en lampa som sprider ljuset i hela rummet och eventuellt en liten extralampa som ger dig bra ljus i spegeln.

Dimmer för mysiga badstunder

Bra lampor i all ära, men när du ska ta ett välbehövligt bad med tända ljus vill du varken ha det för mörkt eller för ljust. Att köpa en dimmer är både billigt och enkelt att installera själv förutsatt att du vet vad du gör.

Levande växter

Blommor är både avslappnande och vackra att betrakta. De bidrar dessutom till bättre och renare luft och många blommor trivs i den luftfuktighet som skapas i badrummet. Ett billigt sätt att skapa trivsel.

Levande ljus

Levande ljus är både billigt och mysigt. Vill du slå två flugor i en smäll så skaffa doftljus som skapar en välkomnande doft för såväl badet som för kvällstoaletten.

Kakla om billigt

Att kakla om badrummet behöver inte bli särskilt dyrt, särskilt om man kan göra det själv. Kakel är dessutom lätt att göra rent och ofta fint att betrakta.

Nöj dig inte med en spegel

En stor spegel i badrummet, utöver badrumsspegeln ovanför handfatet, skapar en rymlig känsla och piffar upp hela badrummet på ett enkelt och billigt sätt. Placeras den rätt i förhållande till belysningen så bidrar den också till bättre ljus i hela rummet.