Byta larm – tänk på det här

Allt fler väljer att skaffa larm till sina bostäder, lokaler och stugor. Men om man redan har ett larm och funderar på att byta till ett annat, vad bör man egentligen tänka på? Det får du reda på i den här artikeln.

Att byta larm

Det allra första man bör göra om man ska byta larm är att kontrollera om det larm man redan har är belagt med någon uppsägningstid. Om så inte är fallet kan man byta direkt, men om uppsägningstid finns kan man behöva vänta. Om man ska byta larm i samband med en flytt kan det eventuellt bli aktuellt att höra med den person som ska flytta in i bostaden om denne vill ta över larmet. Då kan man slippa ifrån uppsägningstiden och kanske kan man också slippa skicka tillbaka eller sälja larmutrustningen.

När man byter larm kan det också vara bra att kontrollera vad som ingår. I vissa larmpaket ingår fria väktarutryckningar och även inre kontroll av bostaden om man så önskar. Det kan dock krävas att man bor närmare en viss stad än ett visst antal mil för att utryckningarna ska ingå. Om man bor på landet kan det också vara bra att kontrollera om larmet verkligen har täckning i de fall det går över mobilnätet.

Inför larmbytet är det också bra att ta reda på om larmet är lätt eller svårt att installera, samt om det krävs något särskilt för installationen.

Larmbytet ska gynna

När man byter larm är det också bra att jämföra kostnaderna. Ska man betala varje månad, varje år och vad ingår? Köper man larmet eller hyrs det och vad kostar det i så fall? Allt detta bör man kontrollera innan bytet sker. Man kan annars överraskas av att priset plötsligt blir mycket högre än vad man först förväntade sig. Larmbytet ska ge fördelar, inte nackdelar.