Pimpa kontoret – tre tips för 2019

Nytt år, nya föresatser. Om du någonsin ska gå loss med förändringsivern på kontoret så är det definitivt dags nu. Att inreda handlar om så mycket mer och djupare ting än att du bara ska ha snyggt och behagligt omkring dig. Att skapa nya syn- och känslointryck för hjärnan är mumma inte bara för den spontana kreativiteten som ofta uppstår, det hjälper dig även på ett kognitivt plan att få sprutt på tankebanorna.

Låt oss kika på tre tips för att lyckas både med och på kontoret i år:

Stil: kliniskt sterilt

Körde du fast i slutet av fjolåret? Slö och oinspirerad? Då kan det vara dags att testa en rensning nu i januari. Kasta allt bråte som ligger och skräpar, göm undan prylar som du inte behöver för ditt dagliga arbete. Målbilden är att ditt skrivbord ska vara en ren, dammfri yta där endast tangentbord och din smäckra bildskärm ståtar. Ska du bara göra en investering – satsa då på ett läckert skrivbord med glasskiva.

Stil: creative corner

Perfekt även för mindre budgetar. Handen på hjärtat: det är trots allt något med avslappnade myshörnor, färger och texturer som gör det lättare att komma igång med kreativiteten för de flesta av oss. Vare sig deadline gäller text, bild eller grafisk produkt så kräver det sin tidsinsats. Satsa på få, men smarta produkter för att skapa stilen: en färgstark soffa, plädar, gott om kuddar, ljuslyktor och några väl valda krukväxter ger förutsättningar för att utveckla både kreativitet och öka vinstmarginalen i år!

Stil: urban country

När du tröttnat på New York-referenser i tid och otid, men lik förbannat inte kan låta bli att drömma om yta, rymd och gigantiskt ljusinsläpp. Nyckelorden är ljus, rymd, autenticitet och kontraster. Kontorets läckraste look kräver trä, linne och gedigna material, och när du sedan kombinerar med gardinlösa fönster och de där eklektiska kaffemuggarna i metall spritter det ju plötsligt till i dina bortdomnade projektledningsnerver igen.

Oavsett vilken look du väljer för kontoret i år – vi håller tummarna för att du får ett riktigt framgångsrikt 2019!