Så inreder du din lilla toalett praktiskt

Numera vill man att badrummet eller toaletten är lika snyggt inredd som resten av hemmet. Förr hade badrummet sällan någon större betydelse, men idag lägger man lika mycket kraft även här. Det spelar ingen roll om det är badrummet i sig som är smått eller om det är en gästtoalett som du vill fixa till. Här hittar du de bästa tipsen på hur du kan inreda din lilla toalett smart och praktiskt och till en låg kostnad!

Så lyckas du med inredningen

  • En ny och fräsch toalettstol kan göra under för inredningskänslan på den lilla toaletten. Det kan t.ex. handla om att byta ut sitsen i hårdplast mot en i trä.
  • Tapeter fungerar inte i badrummet, men är utmärkta för gästtoaletten. Välj en unik tapet och satsa på större mönster om du vill få rummet att kännas större.
  • En ny blandare kan ses som en onödig detalj, men denna lilla detalj kan göra underverk. Det finns blandare i koppar, guld eller helsvart om så önskas.
  • Ett litet badrum eller en liten toalett behöver kännas större för att den ska vara tillfredsställande att befinna sig i. Detta kan du enkelt åstadkomma med hjälp av speglar. Satsa gärna på en stor spegel istället för flera små.
  • Detaljerna gör allt! Införskaffa lyxiga handdukar som du har framme, en vacker tvålpump eller inred med växter, doftljus och korgar.

Jobba med det du har

Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill ha en trevligare toalett eller ett fräschare badrum, men som inte har mycket yta att arbeta med. När det kommer till små utrymmen är det viktigt att försöka jobba med det man har och med de små detaljerna, istället för att fokusera på ny inredning i form av att byta handfat, sätta in ett tvättställ eller byta ut ett helt badkar.