Så ska du tänka kring tvättstugan

Att verka men inte synas är ett uttryck som passar bra på ett av hemmets tråkigaste rum, nämligen tvättstugan. Men måste den verkligen vara så tråkig? Faktum är att det med enkla medel går att få sin tvättstuga både trivsam och stimulerande och i bästa fall blir även tvättandet en ren njutning.

Göm det som kan gömmas

Det första steget är att försöka gömma undan allt som går att gömma. Tvättmaskin och torktumlare kan med lätthet gömmas bakom skåpluckor. Torkställningen kan gömmas undan i ett skåp, och vill du vara riktigt praktisk och kreativ så gör du den utfällbar direkt från skåpet. Samma sak gäller tvättkorgar, strykbrädor, strykjärn och allt annat som hör en tvättstuga till. Skaffa ordentliga förvaringsutrymmen, gärna under arbetsytor så att förvaringsutrymmena inte tar plats från övriga rummet.

Ha rena och bekväma arbetsytor

Att vika tvätt behöver inte vara så jobbigt som många tror. Genom att ha en ordentlig arbetsbänk i tvättstugan där tvätten kan vikas så slipper du improvisera på soffor och sängar. Du får en bekväm arbetsställning som sparar axlar och rygg och sen är det bara att lätt och enkelt bära in den färdigvikta tvätten till sina respektive rum.

Håll tvättstugan lättstädad

Tvättstugor blir ofta fuktiga och smutsiga och bör därför vara lättstädade och tåliga. Använd gärna kakel istället för tapet och se till att golvet tål vatten och slitage.

Mysig miljö med rätt inredning

För att göra tvättningen mer stimulerande är det en bra idé att inte enbart betrakta tvättstugan som just en tvättstuga utan som ett rum att trivas i. Lite tavlor på väggarna och blommor på golv och bänkar gör att rummet känns mer ombonat och trevligt, varpå tvättningen blir roligare och mer stimulerande.

Så vad väntar du på? Ta tag i din tvättstuga idag och låt varje tvätt från och med nu bli om inte en ren njutning så åtminstone en något roligare vardagssyssla.